Hoe werkt het eigenlijk?

Hoe werkt het eigenlijk?

Een smart e-bike koop je net als elke andere Batavus fiets bij een Batavus dealer bij jou in de buurt. Bij de fabricage van de smart e-bike is er een simkaart in de fiets geplaatst. Met deze simkaart kun je verbinding met het internet en met de Batavus Connect-app maken. Hoe je verbinding kunt maken met de app, lees je hieronder. Met de Batavus Connect-app kun je allemaal nuttige en leuke weetjes over je smart e-bike bekijken. Onder andere of iemand aan je e-bike zit te rommelen. De simkaart zit dan ook op een plek waar fietsdieven er niet zomaar bij kunnen en hem kunnen verwijderen. Dit betekent ook dat je de simkaart zelf niet kunt vervangen, anders dan bij een smartphone.

Hoe werkt het eigenlijk?
Registreer en activeer je abonnement

Registreer en activeer je abonnement

Voordat je gebruik kunt maken van alle functionaliteiten van de smart e-bike, moet je je abonnement nog activeren. Hiervoor download je de Batavus Connect-app uit de Apple App store of de Google Play store. De app geeft je instructies waarmee je je eigen account kunt aanmaken. Vervolgens moet je de app nog koppelen aan je smart e-bike. Tijdens het aanmaken van het account wordt om de modelnaam, het framenummer en de IMEI-code gevraagd. Dit laatste nummer vind je onder de accu op de accuslede; het staat onder de barcode vermeld. Haal de accu uit de e-bike om het nummer te vinden en voer de IMEI-code in de app in, of scan de code met de Connect-app. Na koppeling van jouw smart e-bike aan de Batavus Connect-app, kun je je e-bike door heel Europa volgen en kun je de functies in de app activeren. 

 

In het kort te stappen nog een keer op een rij:

  • Download de Batavus Connect-app
  • Maak je eigen account aan
  • Koppel de app met je smart e-bike door de modelnaam, het framenummer en de IMEI-code in te voeren
  • Rond je registratie en activatie af

 

HANDLEIDING ACCOUNT AANMAKEN

 

Registreer en activeer je abonnement
Extra beveiliging: activeer account vanuit de bevestigingsmail

Extra beveiliging: activeer account vanuit de bevestigingsmail

Als je je account hebt aangemaakt, sturen we je een bevestigingsmail toe op het mailadres dat je hebt ingevoerd. Hiermee kun je aangeven dat je inderdaad een account hebt aangemaakt en worden enkele aanvullende gegevens uitgevraagd om er zeker van te zijn dat niemand anders jouw gegevens heeft misbruikt en om het abonnement af te sluiten. Daarnaast bevestig je dat je akkoord gaat met de eenmalige aansluitkosten van €9,95 en de maandelijkse kosten van slechts €2,95. Na bevestiging is je account geactiveerd en kun je gebruik maken van de vele voordelen van de smart functies van jouw e-bike.

Extra beveiliging: activeer account vanuit de bevestigingsmail
Sluit een ENRA smart e-bike verzekering af

Sluit een ENRA smart e-bike verzekering af

Aangezien de smart e-bikes van Batavus gps connected & protected zijn, is de kans op diefstal een stuk kleiner én is de kans dat een gestolen e-bike teruggevonden wordt ook vele malen groter. In het, hopelijk uitzonderlijke, geval dat een smart e-bike tóch gestolen en niet meer teruggevonden wordt, kun je jezelf hiervoor verzekeren met de speciale ENRA verzekering voor smart e-bikes. Deze verzekering heeft een aantal unieke voordelen, waaronder het uitkeren van een nieuwe fiets - óók als deze al een paar jaar oud is.

 

Sluit een ENRA smart e-bike verzekering af
Internet voor €2,95 p.m.

Internet voor €2,95 p.m.

We horen je denken: internet voor €2,95 per maand, hoe kan dat? We hebben een speciaal abonnement kunnen afspreken, dat erop is gericht om apparaten met elkaar te laten communiceren. De kosten hiervan liggen lager, vandaar dat de abonnementskosten ook lager kunnen zijn.

Met deze volwaardige internetverbinding kan de app je voorzien van nauwkeurige ritregistratie, borging van je (e-bike) gegevens, diefstalalerts, een virtueel veiligheidshek, herinneringsberichten, etc. Zonder dataroaming in het buitenland of andere tariefsverhogingen. 

Internet voor €2,95 p.m.
Meer fietsen of volgers toevoegen

Meer fietsen of volgers toevoegen

Binnen de app heb je de mogelijkheid om meerdere fietsen aan te melden en/of te volgen. Heb je dus meer dan één (smart) fiets, kun je die ook aan de app toevoegen. Je hebt dus alle fietsgegevens, van alle fietsen die je graag wilt zien, bij de hand. Ook kun je jouw fiets delen met anderen die een account in de Batavus Connect-app hebben aangemaakt, bijvoorbeeld gezinsleden of vrienden. Je kunt het e-mailadres van diegenen die je toegang wilt geven invoeren, waarna ze een uitnodiging krijgen. Na accepteren kunnen zij ook zien waar je fiets zich bevindt.

Meer fietsen of volgers toevoegen
Voordelen van de smart e-bike

Voordelen van de smart e-bike

De smart e-bike biedt je toegevoegde waarde met zijn vele handige functies op het gebied van onder meer gezondheid en veiligheid, maar natuurlijk ook fun. Een greep uit de mogelijkheden:

 

  • De gps-verbinding zorgt voor een nauwkeurige registratie van je fietsritten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld direct zien hoeveel calorieën je met een fietsrit hebt verbrand, hoeveel kilometers je hebt gereden en hoeveel CO2 je hebt uitgespaard door je auto te laten staan.
  • Je fietsgegevens zoals de modelnaam en het framenummer heb je altijd bij de hand.
  • Je smart e-bike geeft je via de app als extra service een herinnering wanneer hij toe is aan een onderhoudsbeurt. Dit doet hij aan de hand van het aantal afgelegde kilometers of verstreken tijd.
  • Ook herinnert hij je er na iedere rit aan om je accu weer op te laden, zodat je niet onverwachts met een lege accu op pad hoeft met je volgende ritje.
  • De fiets heeft een track & trace functie. Ook kun je een 'geofence' instellen, waarmee je een radius kunt bepalen waarbinnen je fiets bewogen mag worden. Komt hij er buiten, dan krijg je een alert. Bij een plotselinge beweging of wanneer de fiets omvalt, krijg je ook een alert.
  • Als de fiets sneller van 50 km/h gaat (en waarschijnlijk in een busje is geladen), krijg je ook een bericht. Je hebt dan direct de mogelijkheid om hier actie op te ondernemen.
Voordelen van de smart e-bike
Fiets weg... en nu?

Fiets weg... en nu?

Met een duidelijke en opvallende bestickering waarmee we aangeven dat de smart e-bike gps connected & protected is en een track & trace functie heeft, geven we een signaal af richting fietsdieven. Wordt je e-bike desondanks gestolen, kun je bij je aangifte en het inschakelen van de autoriteiten in ieder geval de locatie van je gestolen e-bike doorgeven en is de kans dat je je fiets terugkrijgt een stuk groter.

Fiets weg... en nu?
Vragen?

Vragen?

Heb je vragen over het gebruik van de app, lukt het niet om je account te registreren of heb je problemen met het aanmelden van jouw smart e-bike? Bekijk dan de veelgestelde vragen, of neem contact met onze helpdesk op via  033-2053455 of batavus@conneqtech.com, bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 16:30.

 

 

>> VEELGESTELDE VRAGEN

Vragen?