Testresultaten

Onze elektrische fietsen: getest en goedgekeurd

Batavus gaat voor niets minder dan fietsen van de beste kwaliteit – dat geldt voor onze e-bikes en onze ‘gewone’ fietsen. Je hoeft ons daarvoor niet op ons woord te geloven. Onafhankelijke testen bewijzen het: onze elektrische fietsen halen hoge scores.

 

Batavus Fuego E-go®: Beste Koop

In mei 2013 onderwierp de Consumentenbond een reeks elektrische fietsen aan een test. De Batavus Fuego E-go® kwam toen, samen met vier andere, als beste uit de test. Daarnaast werd hij ook uitgeroepen tot Beste Koop.

 

De Fuego E-go® was de enige fiets in de testgroep met een verborgen accu (verstopt in de kettingkast). Die accu, die laag in het frame zit, maakt van de e-bike een stabiele, lichte fiets – aldus de Consumentenbond.

 

Het testresultaat: 8/10
“Alleen in actieradius is de Fuego E-go® niet de beste. Maar hij heeft dan ook niet de accu met de hoogste capaciteit aan boord. Vooral zijn ondersteuning is heel goed, en hij rijdt stabiel.”

 

 

Batavus Ventoux Easy®: lieveling van de fietser

De Ventoux Easy® kwam meerdere malen goed uit een test. Bij Testaankoopkwam de fiets als 2e uit de test, met 77 van de 100 punten (de nummer één had 78 punten). Een gebruikerspanel probeerde alle elektrische fietsen uit op een heuvelachtig parcours van 18 km.

 

Jaarlijks houdt Plus Magazine een fietstest. In 2013 liet het daarvoor zes fietsers dertien e-bikes uitproberen. Ventoux Easy® haalde toen, samen met twee andere fietsen, de hoogste score (8,6/10).

 

De testoordelen: “De Ventoux Easy® is een topper, een ‘spannende fiets’. Hij rijdt soepel en geluidloos. Midden op het stuur zit de duidelijke display met alle informatie. En de knoppen op de greep bedien je gemakkelijk en logisch. De ondersteuning is met vijf standen heel goed te doseren, van rustig tot erg krachtig. Afremmen met de V-brakes moet je rustig doen, want knijp je te hard? Dan is de rem een tikje agressief. Het schakelen is even wennen: dat moet nogal precies gebeuren. Maar de 21 versnellingen zijn wel meer dan genoeg voor ­stevige heuvels. Ook het comfort krijgt lof: van ‘prettige lederen handgrepen’, over ‘veel zitcomfort’, tot ‘stuurt fijn’.”

 

De Ventoux Easy® oogstte ook in e-BIKE & trekking, FietsActief en ElektrischeFietsen.com positieve beoordelingen.

 

 

Batavus Garda E-go®: vijfsterrenfiets

De Telegraaf sprokkelde voor zijn e-biketest een panel fietsers bij elkaar dat zestien elektrische fietsen mocht uitproberen. Zij beloonden de Garda E-go®met vijf sterren.

 

De eindconclusie: “De Garda E-go® is een uitstekende fiets met prima afmontage. Hoewel de fiets een vrij slap frame heeft, is hij wel aangenaam licht van gewicht en biedt hij onder alle omstandigheden een goede ondersteuning.”