Waar zit de motor van de e-bike?

De motor van je e-bike kan vooraan zitten, maar ook in het midden of achteraan. Hij werkt altijd even goed, maar beïnvloedt wel je rijgedrag.

 

Wat zijn de verschillen?

 

De achterwielmotor

De motor van je e-bike zit achteraan – in het achterwiel, het wiel dat je elektrische fiets aandrijft. Daardoor creëert de motor een zo natuurlijk mogelijke fietsbeleving. Want ook een ‘normale’ fiets wordt aangedreven door het achterwiel.

 


Kies je een Batavus e-bike met achterwielmotor? Dan is die altijd voorzien van de ION®-technologie en een derailleurversnelling.

 

De middenmotor

De motor van je e-bike zit in het midden van het frame – op de trapas. Zo zorgt hij voor een goede balans en eerlijke verdeling van het gewicht. Extra pluspunt: hij hindert niet bij het vervangen of herstellen van de fietsbanden. Handig in geval van nood.


Kies je een Batavus e-bike met middenmotor? Dan draagt hij ofwel een naaf-, ofwel een derailleurversnelling. Hij is uitgerust met de BOSCH-technologie, die de krachtige ondersteuning van de motor garandeert.

 

De voorwielmotor

De motor van je e-bike zit vooraan – in het voorwiel. Hierdoor krijg je het gevoel dat hij je voorttrekt, en tegelijk blijf je toch goed in balans. Het achterwiel van de fiets wordt niet gebruikt en biedt dus ruimte voor een versnellingsnaaf. Samen met de dichte kettingkast van je e-bike levert je dat een onderhoudsvriendelijke fiets op.

 

Kies je een Batavus e-bike met voorwielmotor? Dan is die altijd uitgerust met de E-go®-technologie en met een naafversnelling.