Test welke fiets bij jou past

Beantwoord de vragen en ontdek welke fietsen bij jou passen
1. Wat voor model zoek je?
4. Wil je een dichte of open kettingkast?
sluiten

Een fiets met een open kettingkast, ofwel derailleurfiets, is over het algemeen een sportieve fiets. Hij fietst licht, schakelt soepel en heeft veel versnellingen. Bij een open kettingkast komt wel wat onderhoud kijken. Een fiets met een gesloten kettingkast vraagt veel minder onderhoud, maar heeft minder versnellingen.

5. Overweeg je een elektrische fiets?
sluiten

Fietsen met elektrische trapondersteuning wordt steeds populairder. Het is gezond, want mensen met een e-bike pakken vaker de fiets en leggen per rit langere afstanden af. De auto kan vaker blijven staan, wat beter is voor het milieu. Ook voor woon-werkverkeer kan een elektrische fiets ideaal zijn. En je kunt een e-bike overal opladen, je hebt slechts een stopcontact nodig.

6. Waar wil je de motor?
sluiten

De locatie van de motor heeft invloed op je fietscomfort. Een achterwielmotor werkt als een duwtje in je rug, je trapt lichter en hebt veel versnellingen. Een middenmotor is stabieler en is door zijn kracht geschikt voor heuvels en bergen. Aan een voorwielmotor heb je dankzij de gesloten kettingkast en naafversnelling amper onderhoud.

7. Waar wil je de accu?
sluiten

Alle e-bikes van Batavus hebben een uitneembare accu en zijn eenvoudig op te laden. Sommige accu's zijn geïntegreerd in het frame op de onderbuis verwerkt, andere in de drager. De accu op de onderbuis zorgt voor een lager zwaartepunt van je fiets. Dit geeft je een stabielere wegligging.