Fiets je mee door Gelderland?

In deze afwisselende route kom je onder andere door het Gelderse Doesburg, een historisch stadje langs de IJssel. Deze Hanzestad telt maar liefst 150 rijksmonumenten, waaronder de Waag, het oude stadhuis, en de Martinikerk. Het is een prachtig, sfeervol en knus stadje. We kunnen je zeker aanraden om er even af te stappen en er een stadswandeling te maken. Fiets mee met Marlou en Godfried!

Route informatie

Route informatie

Lengte 37 kilometer

Normale fiets: 2 uur en 17 minuten

Elektrische fiets: 1 uur en 51 minuten

 

Knooppunten

63 - 25 - 53 - 69 - 21 - 77 - 12 - 85 - 80 - Pont - 26 - 98 - 97 - 96 - 24 - 04 - 38 - 37 - 36 - 14 - 15 - 99 - 60 - 83 - 63

 

Beginpunt & parkeren
Beginpunt van de route is knooppunt 63. Parkeren op parkeerplaats Lappendeken, Diepesteeg 25 in De Steeg. Of begin bij knooppunt 85 en parkeer bij het bezoekerscentrum van de Veluwezoom: Schietbergseweg 5 in Rheden.

 

Handig: deze route volgen via je eigen navigatie-app op de fiets. Download de route in GPX formaat en upload dit in jouw navigatie-app.

DOWNLOAD FIETSROUTE GELDERLAND

Route informatie
Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom

De route voert je langs rivier de IJssel en het waterrijke recreatiegebied Rhederlaag. Daarnaast fiets je door Nationaal Park Veluwezoom, het oudste nationale park van Nederland. De glooiende heuvels vol ongerepte natuur zijn een walhalla voor natuurliefhebbers en uiteraard ook voor dieren. Met een beetje geluk spot je een edelhert, ree, vos of de schaapskudde. Met zijn vele vergezichten is de Veluwezoom een magisch natuurgebied om doorheen te fietsen. In augustus is het hier sprookjesachtig mooi als de heide in bloei staat.

Nationaal Park Veluwezoom
Via de Posbank naar De Steeg

Via de Posbank naar De Steeg

Vlakbij knooppunt 85 vind je het Veluwetransferium Posbank. Dit is het begin- of eindpunt van een dagje in dit prachtige park. Het Veluwetransferium Posbank bestaat uit een activiteitenbureau, het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten en Brasserie Veluwezoom.

De route gaat ook door de plaatsen Rheden en Lathum, mooie plekken om even af te stappen. In het dorp De Steeg fiets je langs Kasteel Middachten. Gelegen op de overgang van de hoge zuidelijke Veluwezoom naar de lage uiterwaarden van de IJssel. Het sjieke Landgoed Rhederoord, dat dienst doet als hotel, ligt er nagenoeg tegenover.

Via de Posbank naar De Steeg
Genieten in Doesburg

Genieten in Doesburg

Niet te missen in Doesburg is café De Waag, gevestigd in het mooiste pand van de stad. Op het terras is het heerlijk zitten. Maar ook is Het Arsenaal 1309 in Doesburg een leuke plek om wat te drinken. 

 

Tip: breng in Doesburg een bezoek aan de Doesburgsche mosterd en azijnfabriek. In dit museum kun je de oude molens met de bijbehorende apparatuur bewonderen.

Genieten in Doesburg
Wil jij ook comfortabel op pad met een e-bike?

Wil jij ook comfortabel op pad met een e-bike?

Met een e-bike gaat er een wereld voor je open. Ben jij ook van plan een e-bike te kopen? Profiteer nu van een gratis grotere accu bij aankoop van een Batavus Finez of Altura e-bike. Met deze accu leg jij moeiteloos langere afstanden af. Profiteer van een voordeel tot wel €200,-.

 

Bekijk de actie

Wil jij ook comfortabel op pad met een e-bike?