Batavus en zijn omgeving

Milieuvriendelijke fietsen

Met fietsen doe je niets verkeerds: je scherpt je conditie aan, verbetert je gezondheid en denkt aan het milieu. Zéker als je op een Batavus-fiets rijdt. Want onze milieuvriendelijke fietsen worden op een groene, energievriendelijke wijze geproduceerd.

 

Fietsen met groene kleur

Wie fietst, kleurt de wereld een beetje groener. Wie fietst met een Batavus, kleurt onze planeet zelfs donkergroen. Want hier vind je alleen maar milieuvriendelijke fietsen: met een lak op waterbasis en een energie- en grondstofarm productieproces. Batavus besteedt bij elke stap aandacht aan een groene, leefbare toekomst.

 

Duurzaam geproduceerde fietsen

Batavus gaat voor duurzaam. Het bewijs? Onze eigen waterzuiveringsinstallatie. Al het water dat we in de fabriek gebruiken, passeert erlangs en wordt zo gereinigd om te hergebruiken. Ook onze grondstoffen en apparaten testen we constant op hun milieuvriendelijke karakter. Kunnen we dat nóg verbeteren? Dan doen we dat ook.

 

Milieuvriendelijk? Fietsen mét GroenGarant-certificaat

Een groene fietsproductie? Die brengt zo weinig mogelijk schade toe aan het klimaat. Daarom draait de Batavus-fabriek alleen maar op groene stroom – dat leverde ons zelfs het Nuon GroenGarant-certificaat op. Uiteraard zijn we daar trots op. En jij toch ook? Want het bewijst dat jouw Batavus – ongeacht zijn lakkleur – voor de volle honderd procent groen is.

 

Maatschappij- en milieuvriendelijk

Fietsen zo ecologisch mogelijk de wereld insturen, is één ding. Die wereld zelf zo groen en leefbaar mogelijk houden, een ander. Daarom zet Batavus zich dagelijks in voor een betere omgeving: door kritisch naar ons eigen doen en laten te kijken. Maar ook door goede doelen en hartverwarmende organisaties te steunen. Ook hebben wij samenwerkingsverbanden voor fietsveiligheid met onder andere Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en de ANWB.

 

De goede doelen van Batavus

Batavus steunt twee goede doelen: Slachtofferhulp Nederland, die emotionele steun biedt aan slachtoffers van een misdrijf of verkeersongeluk. En het Ronald McDonald Kinderfonds steunen we in hun prachtige missie om kinderen samen te brengen met hun ouders, zodat zij zich ook in het ziekenhuis veilig en geborgen voelen. Zo'n 'thuis ver van huis' maakt een wereld van verschil!

 

Batavus sponsort

Fietsen en sporten – het zijn haast synoniemen. Daarom sponsort Batavus verschillende sportclubs. We zijn de officiële businesspartner en sponsor van eredivisieclub SC Heerenveen.