#ikfietsnaarhetwerk schenkt kinderfietsen t.w.v. €17.000 aan Habbekrats

De sensibiliseringscampagne #ikfietsnaarhetwerk heeft €17.000 ingezameld voor Habbekrats, een vzw die zich elke dag opnieuw inzet voor kansarme kinderen in België. Alle deelnemers konden bij de inschrijving vrijblijvend een bedrag doneren, bijvoorbeeld hun fietsvergoeding of het bedrag dat ze bespaarden aan brandstof. In totaal deden meer dan 1650 werknemers een donatie. Met het ingezamelde geld kocht #ikfietsnaarhetwerk kinderfietsen aan voor de organisatie. Dankzij dit initiatief kunnen de kinderen en jongeren van de Habbekrats huizen leuke uitstappen doen met de fiets.

 

 

Zowel recreatief als voor woon-werkverkeer wint de fiets aan populariteit. “We staan er te weinig bij stil dat niet iedereen zich een fiets kan veroorloven”, zegt Valentina Cani van #ikfietsnaarhetwerk. “Dit jaar zamelen we geld in voor sportartikelen. Want ieder kind moet kunnen sporten, toch?”

 

Jano Van Den Heede van Habbekrats: “Toen de mensen van Cyclis, initiatiefnemer van #ikfietsnaarhetwerk, lieten weten dat de campagne ten voordele van Habbekrats werd georganiseerd, waren we erg opgetogen. Het succes van de actie heeft onze verwachtingen ruim overtroffen! Door de inspanningen van de mensen die mee hebben gefietst, konden we fietsen aankopen voor alle kinderen die naar de verschillende Habbekratshuizen over heel Vlaanderen en Brussel komen. Zij kunnen nu fietstochten maken met hun favoriete begeleiders om de streek beter te leren kennen. Met de zomer voor de deur geven de fietsen veel ruimte voor spontane uitstapjes naar een park, pleintje of boerderij in de buurt. Een fiets biedt kinderen vrijheid en nodigt uit om op ontdekking te gaan. Avontuur loert om elke hoek en met de fiets ben je daar nu eenmaal sneller. Het biedt de nodige sportieve uitdaging die onze kinderen zal doen bruisen van energie. Het initiatief betekent zeer veel voor kinderen waarvoor dit allemaal niet vanzelfsprekend is, meer nog dan de nieuwe fietsen, ligt de echte waarde bij al de mooie momenten en herinneringen die uit de actie zullen volgen en die de veerkracht van de kinderen versterkt. Wij springen alvast op onze fiets en doen mee!”

 

#ikfietsnaarhetwerk overhandigt de fietsen op woensdag 12 mei 2021 aan de kinderen en begeleiders van Habbekrats. U bent van harte welkom om 14 uur op volgend adres:
Habbekrats – Klokhuis

Trudobron 20, 3800 Sint-Truiden

 

Gelieve je aanwezigheid te bevestigen aan Valentina Cani (contactgegevens onderaan).

 

Over de #ikfietsnaarhetwerk-campagne

#ikfietsnaarhetwerk moedigt werknemers aan om massaal naar het werk te fietsen. Mensen die nooit de fiets nemen, kunnen zo gemotiveerd worden om het tijdens die week eens te proberen. De campagne zet werknemers die al fietsen extra in de verf. De #ikfietsnaarhetwerk - week vindt plaats van 14 t.e.m. 18 juni 2021. Ook thuiswerkers kunnen deelnemen. Zij maken een symbolische rit voor of na hun werkdag, zodat ze alsnog hun dagelijkse dosis beweging hebben. #ikfietsnaarhetwerk steunt al twee jaar op rij de organisatie Habbekrats. Dit jaar zamelt de actie geld in om sportartikelen aan te kopen voor kansarme kinderen en jongeren.  

 

Voor vragen naar aanleiding van dit bericht, kan u contact opnemen met Valentina Cani | Coördinator Communicatie van Cyclis Bike Lease  | valentina.cani@cyclis.be of  +32 487 85 59 74

Meer nieuws