Fiets je mee door Noord-Brabant?

Deze fietsroute combineert twee mooie dingen: bier en natuur. De ideale route voor wie van fietsen houdt, maar zeker net zo goed houdt van een bourgondisch uitstapje. En waar anders ben je dan op de juiste plek dan in het altijd gezellige Brabant. Marlou en Godfried nemen je mee!

Route informatie

Route informatie

Lengte 36 kilometer

Normale fiets: 2 uur en 13 minuten

Elektrische fiets: 1 uur en 48 minuten

 

Knooppunten

11 - 12 - 13 - 18 - 84 - 79 - 85 - 22 - 19 - 17 - 77 - 88 - 89 - 82 - 80 - 79 - 15 - 16 - 02 - 14 - 83 - 31 - 76 - 82 - 84 - 11

 

Beginpunt & parkeren

Beginpunt van deze route is knooppunt 11, ter hoogte van Oisterwijkseweg 2 in Moergestel. Je kunt je auto gratis parkeren in het dorp.

 

 

Handig: deze route volgen via je eigen navigatie-app op de fiets. Download de route in GPX formaat en upload dit in jouw navigatie-app.

DOWNLOAD FIETSROUTE NOORD-BRABANT

Route informatie
Brabantse biertjes proeven

Brabantse biertjes proeven

Tijdens deze fietstocht mag je jezelf trakteren op een Brabants gebrouwen biertje. Je komt namelijk langs bierbrouwerij De Koningshoeven, gelegen aan de rand van Tilburg. Hier wordt La Trappe Trappist gebrouwen. Gelegen op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. De abdij met al haar torens is een icoon in het landschap. Bij het naastgelegen Proeflokaal La Trappe is het in de tuin heerlijk genieten van een biertje met lekkere borrelhap of lunch, het is hier altijd gezellig druk. Of bezoek de kloosterwinkel en neem een paar biertjes mee voor thuis. Ook kun je een excursie boeken. Tijdens een rondleiding door de brouwerij ga je langs alle facetten van het productieproces.

Brabantse biertjes proeven
Oisterwijkse Bossen en Vennen

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Dan het andere thema van deze route: natuur en water. Klinkt misschien minder aantrekkelijk, maar dat is zeker niet zo. In Oisterwijk fiets je namelijk door een deel van de Oisterwijkse Bossen en Vennen. In dit bijzondere natuurgebied liggen heel veel vennetjes, waarvan de meeste al zijn ontstaan in de laatste IJstijd. Door de aanwezigheid van het vele water is dit een ideaal leefgebied voor watervogels. Ook Oisterwijk zelf is een leuke plaats op deze route. Om de bourgondische dag compleet te maken, trakteer je jezelf hier op een taartje van meesterbakker Robèrt van Beckhoven, bij zijn patisserie bij Robèrt.

 

Tip: Stap af bij knooppunt 84 bij Boshuis Venkraai, prachtig gelegen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Drink een kop koffie op het terras. In het centrum van Oisterwijk fiets je langs De Lind, een straat vol met terrasjes.

Oisterwijkse Bossen en Vennen
Natuurpoort Groot Speijck

Natuurpoort Groot Speijck

Nabij knooppunt 18 ligt Natuurpoort Groot Speijck. Een ideaal startpunt van je fietsroute, maar ook het startpunt voor mooie wandelingen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Je vindt hier het bezoekerscentrum, waar je informatie kunt vragen over wandelingen, fietstochten maar ook over de historie van het gebied en de vele leuke plekjes in de omgeving. Maar dat is nog niet alles. Hier is restaurant Groot Speijck gevestigd. Op het bosterras is het gezellig zitten. Voor een kop koffie of lunch ben je hier aan het juiste adres.

Natuurpoort Groot Speijck