Elektrisch fietsen

Moeiteloos fietsen? Elektrisch fietsen!

Zonder al te grote inspanningen licht en soepel je fietstochten afleggen? Dan is elektrisch fietsen de oplossing. Let er maar eens op: de ‘elektrische fietser’ stapt goedgezind zijn fiets op én af.

 

Goed voor de gezondheid

Niet alleen in fietsland Nederland is elektrisch fietsen je van het. Ook in ons land duiken er steeds meer elektrische fietsen op. Niet verwonderlijk: de trapondersteuning garandeert een moeiteloze fietservaring. Je put je dus niet onnodig uit, terwijl je op de gemakkelijkere fietsstukken tóch je conditie aanscherpt en je hart en bloedvaten verwent. Kortom: elektrisch fietsen is gezond.

 

Goed voor het milieu

De auto ruilt alsmaar vaker plaats voor de fiets. Logisch, je vermijdt files en hoeft niet op zoek naar – onbestaande – parkeerplaatsen. Kies je ervoor omelektrisch te fietsen? Dan kom je zelfs niet bezweet aan op het werk of op school. Terwijl je ondertussen toch het milieu een dienst bewees: een elektrische fietsrit naar de winkel belast het milieu de helft minder dan een autorit, en je maakt géén lawaai en stoot géén uitlaatgassen uit.

 

Eerlijk is eerlijk: een elektrische fiets is niet voor de volle honderd procent klimaatneutraal. De stroom in de accu moet natuurlijk opgewekt worden. Maar door elektrisch te fietsen stoot je per kilometer wel tweehonderd keerminder CO2 uit dan een middelgrote auto.

 

Goed voor jou

Zin om elektrisch te fietsen? Slimme zet, want dan leg je langere fietstochten eens zo vlot af. De accu geeft je tijdens de hele rit een duwtje in de rug.

Enkele tips die het elektrisch fietsen nóg vlotter laten verlopen:

 

  • Zorg voor de juiste bandenspanning, want zo bereik je de beste actieradius.

 

  • Schakel zuinig: start met een lage versnelling en trap zelf nog wat bij. Schakel pas hoger wanneer je al wat vaart haalt.

 

En is na een tijdje fietsen je accu leeg? Dan laad je hem vlot weer op via je stopcontact. En je bent weer klaar om eropuit te trekken. Onderweg opladen? Vind een oplaadpunt via www.oplaadpunten.org.