Batavus Finez wint Fiets van het Jaar 2020

Batavus Finez, Winnaar Fiets van het jaar award

De Batavus Finez is door de RAI Vereniging uitgeroepen tot Fiets van het jaar 2020. De Fiets Awards werden vanochtend uitgereikt tijdens de opening van de fietsbeurzen E-Bike Xperience en Bike Motion Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht. Dvakjury beoordeelde de Batavus Finez als de echte Nederlandse winnaar. Een ideale allrounder, met een perfect stabiel frame.

 

Sten van der Ham, Regional Director van Accell Benelux waar Batavus onderdeel van is: “Het is een eer dat onze Batavus Finez is uitgeroepen tot Fiets van het jaar 2020. Een beloning voor deze prachtige allround stadsfiets, waarbij comfort en veiligheid voor de gebruiker een grote rol speelde bij de ontwikkeling van de fiets. In samenwerking met de T.U. Delft keken we naar het frame voor een optimale zitpositie en de speciale Vizi-verlichting ontwikkelden we voor betere zichtbaarheid van de fietser in het verkeer.” 

 

We zijn trots op onze winnende Batavus Finez! Deze stadsfiets blinkt uit in comfort en veiligheid. Een fiets die tegen een stootje kan en weer en wind trotseert. De nieuwe Finez is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met de T.U. Delft. Hier is gekeken naar de stabiliteit van het frame voor een optimale zitpositie en extra comfort tijdens het fietsen. Voor extra zichtbaarheid en veiligheid is de Batavus Finez voorzien van Vizi-verlichting. Door de standlichtfunctie blijft de verlichting even aan als je bijvoorbeeld voor een stoplicht moet wachten. Wel zo veilig.


De vakjury van de Fiets Awards
Voor de beoordeling van de inzendingen focust de vakjury zich op diverse aspecten, waaronder innovatie, rijgedrag/comfort, veiligheid, gebruikte materialen, styling en prijs/kwaliteitverhouding. De onafhankelijke vakjury van de Fiets Awards bestaat uit experts van de redacties van Tweewieler, NieuwsFiets.nu, Fiets en ANWB Media, de RAI vereniging, ervaringsdeskundigen en een ontwerper.

 

Ervaar de winnende Batavus Finez zelf!

Je kunt de winnende Finez bewonderen op de Batavus-stand tijdens de E-bike Xperience van 28 februari t/m 1 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoekers kunnen tijdens de beurs en op de testbaan tevens de elektrische Finez-fietsen bekijken en testen.

 

Uiteraard kun je ook terecht bij de Batavus dealer bij jou in de buurt.

Meer nieuws