Batavus Razer bekroond met GIO Special Award

Feestelijk nieuws! Onze spiksplinternieuwe Batavus Razer was al erkend als Goed Industrieel Ontwerp voor 2014 in Nederland, maar is dinsdag 14 oktober ook nog bekroond met de prestigieuze GIO Special Award for Excellence in de categorie originaliteit! Een ongekende eer omdat Batavus als enig fietsmerk is bekroond met een van de zes Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende inzendingen op elk van de zes beoordelingscriteria: respect, functionaliteit, ergonomie, vormgeving, originaliteit en materiaalgebruik. De Special Award for Excellence werd in ontvangst genomen door Jasper Hagendoorn (R&D Manager) en Gytha Bosma (styliste).

 

De mening van de vakjury was zeer positief: “De Razer slaat een brug tussen jeugd en elektrische fietsen, tussen de scooter en de fiets, maar ook tussen de bus en fietsen. Er is sprake van een integratie van een voertuig met aandrijving en opslag van de batterij, die mooi geïntegreerd is in het design. Het loopt mooi in elkaar over. Dit is origineel omdat het een nieuwe fase inluidt van elektrische fietsen, waarbij het een volwassen product is geworden dat ook in de segmentatie van de jeugd een plaats heeft.”

 

GIO erkenningen Batavus Dinsdag en Zonar

Naast de GIO erkenning en Special Award for Excellence voor de Razer hebben ook de Batavus Dinsdag en Zonar een GIO erkenning gekregen. Menno Visser: “Het winnen van de GIO erkenningen en de Special Award for Excellence is voor ons een bevestiging dat we met onze nieuwe modellen iets vernieuwends laten zien. We komen met de Batavus Razer, ontwikkeld met de jongere doelgroep generatie Y in het achterhoofd, tegemoet aan de vraag naar een sterke elektrische krachtpatser die er nog super trendy uitziet ook. De auto kan voortaan thuis blijven staan, want de Razer is ideaal voor woon-werk verkeer.”

 

Aansluiten bij behoefte en wensen

Visser: “Het is een continue uitdaging om elk jaar opnieuw te begrijpen waarnaar de consument op zoek is. Hoewel we ervoor zorgen dat we steeds op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen op product- en materiaalgebied, is het altijd spannend om te zien hoe er op een nieuw fietsmodel wordt gereageerd.”

 

Dat de Razer, Dinsdag (kijk hier voor de Dinsdag Comfort) en Zonar (kijk hier voor de, Zonar 7 Zonar Comfort en de Zonar X-Light) een schot in de roos zijn, blijkt uit deze onderscheidingen. 

 

Batavus Razer

Batavus Razer

Meer nieuws