Eervolle vermelding Razer bij Bike of the Year award

De Batavus Razer heeft een eervolle vermelding gekregen van de jury tijdens de Bike of the Year verkiezing. De verkiezing, een initiatief van technologiefederatie Agoria en mobiliteitsvereniging VAB, bekroont de beste (elektrische) fietsen die op de Belgische markt te koop zijn. Het is de tweede prijs voor deze elektrische fiets, die recentelijk ook al erkend werd als Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2014.

 

De jury geeft een eervolle vermelding aan de Batavus Razer. "Hij heeft een sportief karakter, een uiterst stabiel frame en geruisloze en soepele ondersteuning."

 Eervolle vermelding E-bike of the Year

 

Ideale gewichtsverdeling in Razer

De Batavus Razer is een opvallende, onderhoudsvriendelijke en sportieve e-bike die je bij de dagelijkse ritten van wat extra power voorziet. De ideale e-bike voor woon-werkverkeer door de krachtige Yamaha middenmotor en een lichtgewicht accu die op het frame geplaatst is. Daardoor is het gewicht ideaal verdeeld op de e-bike. Je haalt de accu er gemakkelijk af, zodat je hem in huis of op kantoor kunt opladen. De rotatie-, snelheids- en trapkrachtondersteuning dragen bovendien bij aan een comfortabele en sportieve ondersteuning.

 

De Batavus Razer is leverbaar in de kleuren zwart mat (dames en heren) en groen (alleen heren).

 

Over de Bike of the Year verkiezing

Met ‘Bike of the Year’ willen de technologiefederatie Agoria en mobiliteitsvereniging VAB het belang benadrukken van veilige en kwaliteitsvolle fietsen. Liefst 22 producenten en invoerders schreven samen 42 fietsen voor de verkiezing in. Vorig jaar werden er in ons land ruim een half miljoen fietsen verkocht.

 

Steeds meer Belgen springen op de fiets. Recreatief of voor woon-werk verkeer. VAB en Agoria organiseerden dit jaar voor het eerst samen de verkiezing 'Bike of the Year'. Een jury van vakspecialisten, geholpen door een consumentenpanel voor de verkiezing van beste elektrische fiets, hebben tijdens een uitgebreide testdag alle deelnemende fietsen aan een reeks van kritische testen onderworpen. Er werd een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën: stadsfietsen (max 1500 euro), racefietsen (max 5000 euro) en elektrische fietsen (max 2500 euro).

Meer nieuws