Fiets mee langs romantisch Brugge

Zonder twijfel is Brugge een van de allermooiste steden van België en misschien wel de meest romantische. Deze fietsroute van 56 kilometer laat je uiteraard stoppen in deze charmante stad. Naast een bezoek aan Brugge fiets je door bossen, langs kastelen, kanalen en een open landschap. Maar ook het fraaie kleine stadje Damme staat op het programma.

Route informatie

Route informatie

Lengte 56 kilometer

Normale fiets: 3 uur en 27 minuten

Elektrische fiets: 2 uur en 48 minuten

 

Knooppunten

90 - 61 - 94 - 59 - 99 - 97 - 13 - 93 - 82 - 82 - 69 - 24 - 54 - 75 - 52 - 16 - 21 - 61 - 42 - 28 - 6 - 34 - 10 - 97 - 50 - 23 - 3 - 98 - 5 - 49 - 46 - 4 - 36 - 65 - 21 - 1 - 8 - 48 - 68 - 90

 

Beginpunt & parkeren

Een goed begin om deze fietsroute te starten is Parking Beisbroek, te vinden aan Doornstraat 358 in Brugge. Knooppunt 90 vind je hier direct op de kruising.

 

Handig: deze route volgen via je eigen navigatie-app op de fiets. Download de route in GPX formaat en upload dit in jouw navigatie-app.

DOWNLOAD FIETSROUTE BRUGGE

Route informatie
Kasteel Beisbroek

Kasteel Beisbroek

De route start midden in Domein Beisbroek, ten zuiden van Brugge. Onderdeel van het domein is Kasteel Beisbroek. In dit kasteel zijn het Natuurcentrum en de Volkssterrenwacht Cozmix gevestigd. In de observatietoren kun je met behulp van een telescoop de zon, maan en planeten van dichtbij aanschouwen. Tot slot kun je wat drinken of een hapje eten bij Het Koetsenhuis, fraai gelegen naast het kasteel. Na knooppunt 94 passeer je Kasteel Tudor.

Kasteel Beisbroek
Meer kastelen

Meer kastelen

Het volgende mooie kasteel bereik je tussen de knooppunten 97 en 13, namelijk het Kasteel van Loppem. Een neogotisch kasteel uit de 19e eeuw. Maak er een mooie wandeling door het Engelse landschapspark of ga het avontuur aan en probeer je weg te vinden in het eeuwenoude doolhof. Tussen de knooppunten 75 en 52 kom je langs het Grafelijk Slot van Male. Wederom een prachtig statig kasteel langs de route.

Meer kastelen
Door naar Damme

Door naar Damme

Bij knooppunt 42 fiets je het pittoreske plaatsje Damme binnen en gaat de route dwars door het centrum. Leuk om hier af te stappen voor een drankje! In de middeleeuwen was Damme de bruisende voorhaven van Brugge. De blikvanger is de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk, maar ook het gotische stadhuis is een plaatje. Via de Damse vaart fiets je vervolgens door naar Brugge. De fietstocht gaat heerlijk langs het water, om de binnenstad heen. We raden je aan om bij knooppunt 5 of 46 de binnenstad in te fietsen.

 

Tip: In Damme is het gezellig zitten op het marktplein, bijvoorbeeld bij De Lamme Goedzak.

Door naar Damme
Romantisch Brugge

Romantisch Brugge

Varend over de reien, wandelend over bruggetjes en struinend door eeuwenoude straatjes. Brugge is met reden een favoriete bestemming voor een romantisch weekendje weg. Maar de stad is ook best overzichtelijk en daarom erg leuk om er een of twee uur rond te lopen. Parkeer je fiets en maak een mooie stadswandeling en stap zeker aan boord van een rondvaartboot. Vergeet ook zeker niet om in Brugge een heerlijke wafel te bestellen, mét aardbeien en slagroom, want dat heb je verdiend na zo’n fietsrit.

Romantisch Brugge