Fiets je mee door Limburg?

In Zuid-Limburg waan je je in het buitenland. Je fietst over heuvels, langs kastelen en wijngaarden. Deze route gaat niet alleen langs het bekende Drielandenpunt in Vaals, maar voert ook letterlijk door de drie landen. Zelfs door een heel klein stukje Wallonië, waar de straatnamen Frans zijn. Écht de grens over, een buitenlands tripje. Fiets mee met Marlou en Godfried!

Route informatie

Route informatie

Lengte 42 kilometer

Normale fiets: 2 uur en 35 minuten

Elektrische fiets: 2 uur en 6 minuten

 

Knooppunten

93 - 94 - 95 - 46 - 15 - 91 - 03 - 60 - 01 - 92 - 427 - 428 - 85 - 86 - 90 - 93

 

Beginpunt & parkeren

Een goede plek om deze fietsroute te starten is de parkeerplaats in Vlijmen op adres Pastorijweg 13. Van hier fiets je naar het westen en volg je vervolgens de straat Vlijmenberg naar het zuiden. Volg vervolgens de bordjes naar knooppunt 93.

 

Handig: deze route volgen via je eigen navigatie-app op de fiets. Download de route in GPX formaat en upload dit in jouw navigatie-app.

DOWNLOAD FIETSROUTE LIMBURG

Route informatie
Drielandenpunt

Drielandenpunt

Vanaf het startpunt fiets je al binnen enkele minuten de grens over naar Duitsland. Hier fiets je nagenoeg op de landsgrens richting het Drielandenpunt in het Nederlandse grensstadje Vaals. Bij knooppunt 91 kun je dan ook een kort uitstapje maken naar het officiële Drielandenpunt. Vanaf de uitkijktoren heb je een weids uitzicht over Nederland, België en Duitsland.

 

Vervolgens fiets je verder door België, Belgisch Limburg welteverstaan. En ook aan deze kant van de grens fiets je heuveltje op, heuveltje af. Geen probleem op onze Finez e-bikes! Na knooppunt 92 passeer je Jagthuys Beusdael, een indrukwekkend mooi kasteel langs de route. Niet veel later heb je een prachtig panoramisch uitzicht, even stoppen voor een foto!

Drielandenpunt
Slenaken

Slenaken

Na knooppunt 428 fiets je Nederland weer binnen en kom je aan in het plaatsje Slenaken. Slenaken ligt midden in het Gulpdal, waar je langs kleine kapelletjes en vakwerkboerderijen fietst. Stap in de zomermaanden af bij De Helenahoeve, hier fiets je direct langs nadat je het dorp bent gepasseerd, voor een overheerlijk ijsje.

Slenaken
Ultiem Limburgs bier in Gulpen

Ultiem Limburgs bier in Gulpen

Bij knooppunt 85 ben je vlakbij het plaatsje Gulpen. Je fietst niet door het centrum, maar de bierliefhebber heeft er graag een klein omweggetje voor over. In het centrum zit namelijk de brouwerij en het proeflokaal van Gulpener bier. De ultieme plek om een bekend Limburgs biertje te proeven.

 

Het laatste deel van de route, dwars door het heuvelland, fiets je door Mechelen en Vijlen. In Mechelen vind je de meeste vakwerkhuizen van heel Zuid-Limburg. Onderweg zijn de uitzichten telkens weer fenomenaal. Tussen deze twee mooie dorpen in, vind je Wijndomein St. Martinus. De ideale plek om (alvast) de route af te sluiten, met een lekker glaasje Limburgse wijn en een prachtig uitzicht vanaf het terras. Hier waan je je zonder twijfel in het buitenland.

Ultiem Limburgs bier in Gulpen
Bourgondisch Limburg

Bourgondisch Limburg

Onderweg kom je meerdere keren langs een horecagelegenheid. In België kun je bijvoorbeeld even bijkomen op het terras van Bistro Le Soigneur of Herberg Moeder de Gans. Een wijntje om de route af sluiten bij Wijndomein St. Martinus is in ieder geval een aanrader!

Bourgondisch Limburg