Fiets je mee door Zeeland?

Een mooie fietsroute voor natuur- en bloemenliefhebbers in het altijd prachtige Zeeland. De provincie waar je meteen een vakantiegevoel krijgt. Naast fijne stranden is er in Zeeland nog veel meer moois te zien, dat ontdek je onder andere tijdens deze fietsroute. 

Route informatie

Route informatie

Lengte 56 kilometer

Normale fiets: 3 uur en 27 minuten

Elektrische fiets: 2 uur en 48 minuten

 

Knooppunten

44 - 68 - 69 - 62 - 99 - 92 - 98 - 93 - 94 - 80 - 95 - 34 - 36 - 38 - 39 - 35 - 72 - 97 - 73 - 78 - 71 - 70 - 79 - 46 - 47 - 45 - 44

 

Beginpunt & parkeren

Een goed beginpunt is de ruime parkeerplaats aan de zuidkant van het treinstation van Goes, aan de Kloetingseweg. Fiets van hier richting knooppunt 44, te vinden op de kruising van het Stationspark en de Fruitlaan.

 

Handig: deze route volgen via je eigen navigatie-app op de fiets. Download de route in GPX formaat en upload dit in jouw navigatie-app.

DOWNLOAD FIETSROUTE ZEELAND

Route informatie
Afwisselende route

Afwisselende route

Fiets je deze route in het voorjaar en de zomer, dan passeer je dijkjes met mooie bloemen die in bloei staan. Ook de geschiedenis komt veelvuldig aan bod. Zo fiets je langs kastelen en forten die het land door de eeuwen heen bescherming moesten bieden. Deze afwisselende fietsroute voert je tussen weidse landbouwgronden en via knusse dorpjes langs boerderijen en haventjes.

Afwisselende route
Tussen de dieren

Tussen de dieren

Onderweg word je begroet door talloze schapen, in het bijzonder bij de schaapskooi. Je hoort ze blaten bij Schaapskooi ‘Schaap en zo’, te vinden bij knooppunt 2. Hier kom je niet direct langs, maar je kunt er voor op en neer rijden bij knooppunt 99. Voor bijzondere dieren kun je tussen knooppunt 97 en 73 een bezoek brengen aan Berkenhof Tropical Zoo. Maar ook onderweg in de verschillende natuurgebieden zijn er talloze mooie vogels te spotten.

Tussen de dieren
Historische binnenstad Goes

Historische binnenstad Goes

Bij Goes maakt het platteland plaats voor een gezellige historische binnenstad. Met een mooie kerk en leuke winkeltjes en terrassen aan de Grote Markt. In het gezellige haventje dobberen in de zomer niet alleen boten maar ook kajaks en sups.

 

Neem een kijkje in Goes in het Historisch Museum De Bevelanden. Ook het tegenovergelegen Slot Oostende is zeker een bezoekje waard. Dit slot is omgebouwd tot hotel, restaurant en brouwerij. Hier proef je Slot Oostende bieren en Emelisse bieren. Nog meer geschiedenis passeer je bij knooppunt 34 waar Fort Ellewoutsdijk te vinden is. Kortom, een ideale fietsroute om veel verschillende landschappen en kenmerken van Zeeland te beleven.

 

Tip: Bij Surf et Turf aan de Nieuwe Veerweg in Hoedekenskerke kun je genieten van een hapje en drankje. Met een terras op het zuiden en windschermen zit je er heerlijk. Het restaurant vind je bij knooppunt 72.

Historische binnenstad Goes