Batavus tipt: Hoe neem ik veilig kinderen en bagage mee op de fiets?

Gezellig met je kinderen naar de natuurspeeltuin, de kinderboerderij of naar de markt voor een gratis plakje kaas. Dat zijn mooie herinneringen die je samen met je kind maakt als jullie met de fiets op pad gaan. Om volop van deze momentjes te genieten wil je er zeker van zijn dat het niet ontbreekt aan veiligheid. Jouw kinderen zijn het meest kostbare bezit. Het veilig vervoeren van je kinderen tegelijkertijd met je bagage is een zaak waar je zeker van wilt zijn. Wij voorzien je graag van de beste tips. 

1. De belangrijkste eigenschappen van een familiefiets

Een familiefiets is speciaal ontworpen met jouw behoefte als ouder in het achterhoofd. Deze fietsen hebben een supersterk frame om meer gewicht aan te kunnen tijdens je rit én wendbaar te blijven fietsen. Ook is er aandacht besteed aan het veilig parkeren van de fiets met kinderen. Zo zijn de familiefietsen voorzien van een stevige tweepootstandaard en een stuurslot. Zo blijft je fiets stabiel staan en is het makkelijk om je kindje uit het kinderzitje te halen. Wij hebben de familiefietsen Batavus Mambo en Batavus Quip in onze collectie.  

2. Vanaf wanneer mag mijn kindje op de fiets?

Veel ouders ruilen met smart hun kinderwagen in voor de fiets om hun wereld weer wat groter te maken. Maar vanaf wanneer mag mijn kind mee op de fiets? Vanaf welk moment switch ik van een voorzitje naar een achterzitje? We vertellen je graag alles over het meenemen van je kindje op de fiets. Naast deze algemene regels ligt dit ook aan de ontwikkeling van je kindje. Voor gericht advies is er altijd een Batavus fietsenwinkel bij jou in de buurt.  

3. Achterzitje op je bagagedrager veilig bevestigen

Veel Batavus fietsen zijn uitgerust met het MIK-systeem op de bagagedrager. Met dit systeem bevestig je accessoires als fietstassen en kinderzitjes eenvoudig en veilig op je bagagedrager. Het wisselen van accessoires gaat snel, waardoor je jouw familiefiets eenvoudig weer kunt omtoveren naar een normale fiets. Ideaal wanneer je een avondje gezellig de stad in wilt. Of wanneer je kinderen na een aantal jaar niet meer bij je op de fiets zitten. 

Toon meer

4. Nog meer bagage meenemen? Kies voor een bakfiets

Ben je op zoek naar nog meer bagageruimte of wil je meer kindjes vervoeren? Dan is een bakfiets ideaal voor jou. Onze Batavus bakfietsen zijn met veel aandacht ontwikkeld, waarbij is gelet op veiligheid, comfort en passende accessoires zodat de bakfiets volledig aansluit op jouw wensen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je Maxi-Cosi houder, babyschaal of extra kussentjes in bevestigen.  

Toon meer

Uitgelichte modellen