Omafietsen

De authentieke omafiets is al decennialang dé herkenbare stadsfiets in Nederland. Met het bekende frame met de rechte onderbuis en gebogen bovenbuis is deze fiets herkenbaar voor jong en oud. Rond 1980 werd deze fiets weer populair, nadat de fiets eerder wat op de achtergrond was geraakt. Toen kreeg de klassieke omafiets ook echt de naam omafiets of ook wel opoefiets. Deze naam heeft de fiets te danken aan het feit dat deze als een ‘ouderwetse’ damesfiets werd gezien. Heel anders dan tegenwoordig, kijk maar naar onze hippe omafietsen! Die zijn helemaal van nu.

Sorteer op:
Filter
Versnelling aantal
sluiten

Waar ga jij de fiets gebruiken? Fiets je in de stad? Dan heb je misschien wel geen versnellingen nodig. Wil je wat extra comfort, dan kun je voor 3 of 5 versnellingen kiezen.

 

Fiets je grotere afstanden binnen en buiten de stad? Kies dan voor 7 tot 9 versnellingen.

 

Wil je recreatieve tochten maken, of fiets je veel langere afstanden? Wij hebben sportieve fietsen met meer dan 20 versnellingen in onze collectie. De Milano E-go® NuVinci® heeft zelfs een traploos versnellingssysteem. Het aantal versnellingen lijkt hiermee bijna oneindig!

Dé next generation transportfiets met 3 versnellingen
Adviesprijs € 749,-
Stoere, robuuste transportfiets met 7 versnellingen
Adviesprijs € 929,-

Help me kiezen

Omafietsen

Er is altijd een omafiets die bij jou past

Ga je voor de ultieme omafiets Batavus Old Dutch, of gaat je voorkeur uit naar een Diva? Met terugtraprem of handremmen, met of zonder versnellingen: voor iedereen is er wel een passende omafiets. 

Ook voor meisjes hebben we omafietsen in onze collectie: de Young Dutch en Diva Kids lijn. Bekijk de fietsen hieronder en kies de omafiets die bij jou past!

 

Samen uit. Samen thuis.

Toon meer