Batavus tipt: Hoe fiets je veilig met jouw kinderen?

Gezellig erop uit met je kinderen op de fiets. In de frisse buitenlucht en met de wind door de haren. Niets leukers dan om samen de omgeving te verkennen. Maar hoe zorg je ervoor dat het leuk en veilig is? Met een kind voorop en eventueel achterop en nog flink wat bagage mee? Hoe krijg jij je meest kostbare bezit en overige bagage veilig van A naar B? Wij voorzien je graag van de beste tips!

1. Kinderzitjes

Tot een jaar of vier zul je kinderen voornamelijk bij je op de fiets hebben. Tot die leeftijd kunnen de meeste kinderen vaak (nog) niet zelf fietsen. Op bijna alle fietsen kunnen kinderzitjes gemonteerd worden. Wanneer je kindje een langere tijd zelfstandig rechtop kan zitten, is hij of zij klaar om mee te gaan op de fiets. Meestal is dit rond 9 maanden. Kijk goed naar wat je kleintje zelf aankan en volhoudt. De allerkleinsten gaan in het voorzitje.

 

Is er een tweede op komst of wordt je kindje te groot voor het voorzitje? Dan kan hij of zij over naar het achterzitje. Voorstoeltjes kunnen een gewicht dragen tot 15 kilo.


Wil je een advies over de juiste kinderzitjes? De fietsenwinkel bij jou in de buurt kan je van een passend advies voorzien.

2. Een goede fiets

Op de meeste 'normale' fietsen kan een kinderzitje gemonteerd worden. Maar niet elke fiets is even fijn en geschikt als familiefiets. Een familiefiets in speciaal ontworpen om kinderen en extra bagage op te vervoeren. Wij hebben de familiefiets Batavus Mambo in onze collectie. Deze fiets in ontworpen met jouw behoefte als ouder in het achterhoofd. De extra mogelijkheden en opties van deze familiefiets:

 

  • Extra ruimte tussen stuur en zadel: dit zorgt ervoor dat je makkelijk en veilig op- en af kunt stappen. Ideaal met een voorzitje.
  • Een tweepootsstandaard en stuurslot: door de tweepootsstandaard in combinatie met het stuurslot blijft je fiets extra stevig staan. Ook met extra gewicht.Kind(eren) en bagage in- en uitladen wordt hierdoor eenvoudig. Let op: loop nooit weg van de fiets als je kind(eren) erop zitten.
  • Extra gewicht dragen: deze fiets is extra stevig en daardoor geschikt om extra gewicht op mee te nemen. Tot 150 kilo op de hele fiets en 35 kilo voor alleen de achterdrager.
  • Extender: optioneel is deze fiets uit te breiden met een extender. Met deze extra lange bagagedrager heb je ruimte voor een kinderzitje én nog ruimte voor een extra fietstas.

 

En vergeet het mandje voorop niet. Ideaal voor tasjes, boodschappen en alles wat je maar mee wilt nemen. En niet te vergeten: door de dynamische ViZi verlichting ben je altijd goed zichtbaar. Deze verlichting geeft automatisch ‘groot licht’ bij donker weer of in de avond. Zo ben je optimaal zichtbaar voor anderen én zie je meer, zonder dat je er zelf aan hoeft denken.

3. Zorg voor een helm

Nog niet verplicht in Nederland, maar steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kinderen op de fiets een helm te laten dragen. Mocht het tot een val komen, dan is het hoofdje goed beschermd. Zelfs voor de allerkleinsten is er al een helm beschikbaar.

4. Nog meer bagage meenemen? Dan is een bakfiets wellicht iets voor jou

Ben je op zoek naar nog meer bagageruimte of wil je meer kindjes vervoeren? Dan is een bakfiets ideaal voor jou. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je Maxi-Cosi houder, babyschaal of extra kussentjes in de bakfiets bevestigen. In de bak heb je ruimte voor nog meer bagage. 

 

In de collectie van Batavus vindt je twee bakfietsen. Deze elektrische bakfietsen zijn met veel aandacht ontwikkeld, waarbij is gelet op veiligheid, comfort en passende accessoires zodat de bakfiets volledig afgestemd is voor jou als ouder.

 

 

De bak is lekker hoog en is voorzien van een veiligheidsrail, voor een extra veilige rit. Je bent goed zichtbaar met deze bakfiets door een heldere koplamp voor en V-light aan de achterzijde.

 

Wil je meer weten over onze familiefiets, bakfiets of heb je een andere vraag? De Batavus fietsenwinkel bij jou in de buurt kan je verder helpen. Ze voorzien jou van een persoonlijk advies om zo de fiets te vinden die het beste bij jou past.